Kattoremontin kulku

Kattoremontti on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta niin urakoitsijan kuin tilaajankin näkökulmasta. Tässä artikkelissa käydään läpi kattoremontin vaiheet korostaen urakoitsijan roolia ja vastuita jokaisessa vaiheessa. 

1. Tarpeen Tunnistaminen 

Kuten kaikki hankinnat, myös kattoremontti alkaa tarpeen tunnistamisella. Tarve voi syntyä esimerkiksi katon akuuteista ongelmista kuten kattovuodoista tai tarkastusten perusteella tehdyistä havainnoista. Myös tiedossa oleva elinkaari vaikuttaa päätökseen kattoremontista. 

2. Päätöksenteko kattoremontista taloyhtiössä 

Taloyhtiön osakkaat tekevät päätöksen kattoremontin toteuttamisesta. Tämä on usein merkittävä investointi, joten päätöksenteko vaatii huolellista harkintaa ja riittäviä tietoja. Tarjoamme päätöksen tekemiseen avuksi ennakkokartoituksia ja kattokuntotarkastuksia, joiden avulla annamme ammattilaisten rehellisen näkemyksen siitä, mitä toimia katolle olisi järkevä tehdä ja mitä toimet kustantavat. 

3. Rakennuttamispalvelun ja Urakoitsijan Kilpailutus 

Urakkakilpailutus on keskeinen vaihe kattoremontin prosessissa. Ensin kilpailutetaan rakennuttamispalvelu, jonka jälkeen valitaan sopiva urakoitsija. Oikean urakoitsijan valinta voi vaikuttaa merkittävästi projektin sujuvuuteen, kustannuksiin ja lopputulokseen. Urakoitsijan kilpailutus varmistaa, että tilaaja saa parhaan mahdollisen palvelun oikeaan hintaan. 

Pelti-Ässät Oy erottuu kilpailijoistaan useilla tärkeillä tekijöillä, jotka tekevät meistä luotettavan valinnan kattourakointiin. Meillä löytyy ammattitaitoa ja kokemusta yli 20 vuoden ajalta. Ymmärrämme, että jokainen kattourakka on ainutlaatuinen ja siksi räätälöimme palvelumme vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita. Pidämme asiakkaamme jatkuvasti ajan tasalla projektin etenemisestä. Vastuullisuus on meille tärkeä arvo, johon pyrimme kaikessa toiminnassamme. 

4. Urakkasopimuksen Laadinta 

Kun urakoitsijaksi on valittu Pelti-Ässät, ensimmäiseksi tehdään urakkasopimus. Urakkasopimus määrittelee työn laajuuden, aikataulun, kustannukset ja muut olennaiset ehdot. Sopimus on keskeinen asiakirja, joka ohjaa koko projektin toteutusta. 

5. Kattoremontin suoritus 

Kattoremontin suoritus alkaa aloituskokouksella, jossa sovitaan työn aloittamisen yksityiskohdat. Tarvittaessa järjestetään myös asukasinfotilaisuus. Urakasta ilmoitetaan urakoitsijan toimesta aluehallintoviranomaisille kriteerien täyttyessä, työmaasta tehdään kuluseurantaa ja raportoidaan verottajalle. Taloyhtiön on hyvä selvittää omat velvoitteet ja vastuut yhdessä oman isännöitsijän kanssa. 

Kommunikointi urakoitsijan ja tilaajan välillä on erityisen tärkeää ja tiedotammekin urakasta yleistiedotteella ja viikkotiedotteilla. Näin tilaaja pysyy kartalla missä mennään. Työmaalla järjestetään säännöllisesti työmaakokouksia, perehdytyksiä ja valvontakäyntejä työn edistymisen ja laadun seuraamiseksi. Työturvallisuus pohjautuu yleisesti työturvallisuuslakiin, sekä kohdekohtaiseen työturvallisuus suunnitelmaan. Käytännön tasolla työmaalla työturvallisuutta seurataan mm. TR-mittausten avulla. 

6. Työmaan vastaanottokokous ja takuuajat 

Kattourakan suoritus päättyy työmaan vastaanottokokoukseen, jossa tarkistetaan työn laatu ja mahdolliset puutteet. 

Takuuajat 

Pelti-Ässät myöntää työn laadulle ja vedenpitävyydelle takuuaikoja: 

  • YSE:n mukainen kahden vuoden takuu 

  • Tapauskohtaisesti 10 vuoden vedenpitävyystakuu 

7. Taloudellinen loppuselvitys ja vakuudet 

Lopuksi suoritetaan vielä taloudellinen loppuselvitys. Takuuajan vakuus on 2 % urakkasummasta, ja rakennusaikainen vakuus 10 % urakkasummasta, mukaan lukien mahdolliset lisätyöt. Vakuudet ovat rakennusurakan yleisten sopimusehtojen mukaisia. 

Edellinen
Edellinen

10 yleisintä kysymystä kattokuntotarkastuksista

Seuraava
Seuraava

Työturvallisuus on muutakin kuin kypärä ja valjaat